Tusentals begagnade engångsmasker förvandlades till färgglada avföringSom om vi inte hade tillräckligt med skräp att ta itu med, har coronaviruspandemin fört med sig en flod av kasserade engångsmaskar ströda över gator, stränder, parker och stigar som förorenade konfetti.

Varje månad 129 miljarder engångsmasker används och kasseras runt jorden. De är en Miljö katastrof i sig, särskilt den kirurgiska typen av polypropenplast. För det första får fåglarna sina ben sammanflätade i de elastiska remmarna och havsdjur misstänker dem för mat. Så när de bryts ner i mikroplast förorenar de våra vattenvägar och så småningom vårt dricksvatten. Men tyvärr för oss alla är de också en viktig del av kampen mot koronavirus.

Haneul Kim

Återanvändbara textilmasker är ett bättre val, och åtminstone kan regeringar utbilda allmänheten om hur de ska avyttras och samordna massrensningskampanjer. Under tiden har en sydkoreansk möbeldesigner en idé att använda allt avfall. Med “Stack and Stack” förvandlar Haneul Kim tusentals använda engångsmasker till färgglada avföring i vita, blåa, rosa, svarta och mångfärgade paletter. “Engångsmask består av ett plastmaterial (PP), smältblåst filter och spunnen bindning”, skriver Kim på Instagram. ”Jag gör en stolformad modul som smälter, kyler och härdar plastmasken. Tusentals stygn, som var detta tunna tyg, kombinerar och har slutligen hållbarheten hos en hård, tuff plast. Jag hoppas att nyfikenheten kring återvinningsmasker inte kommer att stoppa stolens föremål, utan kommer att vara en möjlighet att informera allvaret med miljöföroreningar och lösa problemet. ”

Se det här inlägget på Instagram


Ett inlägg delat av 김하늘 Haneul Kim (@neulkeem)

Kim delar upp processen i en serie av Instagram-inlägg, inklusive hur maskorna smälts till polypropylensfärer och formas till olika former. Experimentella plattor visar effekten av att blanda olika färger av masker tillsammans med intressanta fläckiga resultat. Varje pall har också tre ben som är konstruerade separat från sätet och sedan formas tillsammans med het plast och klämmor. Resultaten är verkligen lite grova runt kanterna, men du kan se hur lite polering kan få dem att se ut som något du ser till salu på en plats som IKEA.

Närbild av benet av Haneul Kim har återvunnits

Haneul Kim

Att hitta ett nytt syfte för begagnade, bakteriellt laddade masker kan visa sig vara en grov och potentiellt farlig uppgift, men det finns ingen anledning att oroa sig för att den färdiga avföringen ska vara förorenad. Kim satte upp en maskbox på sin skola, Kaywon University of Art and Design i Uiwang City, och samlade 10 000 begagnade masker från sina kamrater, tillsammans med mer än massor av defekta masker direkt från en fabrik. Han lagrade dem sedan i minst fyra dagar för att minska risken för överföring av koronavirus, tog bort alla elastiska band och trådar och använde en värmepistol för att smälta dem i formarna. Lita på oss: temperaturerna som når över 570 grader Fahrenheit är mer än tillräckligt för att döda de närvarande mikroberna.

Haneul Kim

De 18 tum höga pallarna visades på Kims examensutställning, och han planerar att utöka “Stack and Stack” till fler möbler som stolar, bord och lampor i framtiden. Förhoppningsvis kommer detta projekt att inspirera andra att hitta nya användningsområden för denna nyligen allestädes närvarande kull, eller åtminstone uppmuntra människor att bli av med sina gamla ansiktsmasker.

KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *