Triangulära accenter inspirerade av ljus pryder denna byggnad i London


Arkitektföretag SPPARC Studio har designat en blandad byggnad i London, England, som har en exteriör inspirerad av ljusstilen som dominerade området. Fastigheten ligger i Royal Borough of Kensington & Chelsea inom Kensington Conservation Area, och från mitten av 1800-talet hade Kensington rykte som den ledande leverantören av ljus till engelska katolska kyrkor.

En modern blandad byggnad med en fasad inspirerad av ljus.

Designen inspirerad av lamporna syns tydligt på byggnadens utsida med långa tunna trianglar som pryder fasaden.

En modern blandad byggnad med en fasad inspirerad av ljus.

En modern blandad byggnad med en fasad inspirerad av ljus.Den mönstrade fasaden bryter upp glasets utsida och ger byggnaden ett unikt tredimensionellt designelement.

En modern blandad byggnad med en fasad inspirerad av ljus.En modern blandad byggnad med en fasad inspirerad av ljus.Från byggnadens inre visar de unikt formade fönstren linjerna på utsidan.

Unikt formade fönster visar linjerna på utsidan.Unikt formade fönster visar linjerna på byggnadens utsida.

Låt oss titta runt resten av byggnaden som inkluderar lägenhetens interiör … En trädörr omgiven av vita tegelstenar välkomnar människor till byggnaden.

En ytterdörr i trä omgiven av vita tegelstenar välkomnar människor till byggnaden.Inuti förbinder trätrappor och ett matchande trähandtag med dold belysning byggnadens olika nivåer.

Moderna trätrappor och ett matchande trähandtag med dold belysning.Moderna trätrappor och ett matchande trähandtag med dold belysning.I en av lägenheterna delar vardagsrummet och matsalen samma öppna yta med en skänk som skiljer de två områdena från varandra. Fönstren från golv till tak översvämmer interiören med mycket naturligt ljus.

En lägenhet med vardagsrum och matsal som delar samma öppna yta, medan en skänk separerar de två områdena.  Fönstren från golv till tak översvämmer interiören med mycket naturligt ljus.

En modern matplats med öppen planlösning och fönster från golv till tak.I köket har minimalistiska vita skåp använts för att komplettera den vita bänkskivan och den lätta bakplattan.

I detta moderna kök har minimalistiska vita skåp använts för att komplettera den vita bänkskivan och den lätta bakplattan.

Ett litet hemmakontor ingår i slutet av korridoren.

Ett litet hemmakontor ingår i slutet av korridoren.I sovrummen är det lätt att se de unika fönsterformerna som är resultatet av den yttre designen.

Ett modernt vitt sovrum med unika triangulära fönsterformer.Ett modernt sovrum med unika triangulära fönsterformer.I ett av badrummen har ljus trä använts för de öppna fåfängshyllorna, liksom accentväggen som är installerad bakom det fristående vita badkaret, medan fåfänga bänkskivan fyller duschhöljet.

I ett modernt badrum har ljus trä använts för de öppna fåfängshyllorna, liksom accentväggen som är installerad bakom det fristående vita badet, medan tvättstället kompletterar duschhöljet.

En trä accentvägg fungerar som bakgrund för ett fristående vitt badkar.Ett modernt duschkabin med stora grå kakel.Trappor förbinder byggnadens interiör med taket, där det finns ett vardagsrum och matsal.

En modern takterrass med vardagsrum och matplats.Foto av Ed ReeveKällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *