Tre massiva Macrame-vägghängen förvandlar en kustbyggnad på BaliDe flesta associerar makrame med kitschig inredning från 1970-talet och den typ av bohemiska väckningshem saker du kan hitta på Urban Outfitters. Men makram är faktiskt en gammal fiberkonst som först dök upp i sniderier från babylonier och assyrier för att skildra dagens kostym. Namnet kommer från det arabiska ordet macramia, som betyder “prydnadskant”, och dess användning har dokumenterats i århundraden runt om i världen. Det kan vara dekorativt, dekorera föremål som överkast och gardiner, eller funktionellt, gjord av sjömän för att täcka knivhandtag och delar av fartyg.

På Bali, Jakarta-född konstnär Agnes Hansella har skapat det som kan vara tre av de största makramekonstverk som någonsin skapats. Hennes trio av vävda repinstallationer, hängande från taket på en utomhuskonstruktion i kuststaden Jimbaran, var och en spänner över 37 meter bred och dinglar nästan två våningar från takets topp. Hansella hämtade inspiration från den lokala miljön för dessa däck och designade var och en för att representera de vilda djur och geografiska egenskaper som finns i närheten, såsom koraller, fåglar och havsvågor.

Lokala hantverkare arbetar med bambustillverkning för att komplettera Agnes Hansellas invecklade makramtapeter för Locca Beach House Bali.

Dessa monumentala makrameinstallationer kallades “Mountain”, “Ocean” respektive “Sunset”, vävda tillsammans med ett team av konstnärer på Locca Beach House Bali. Med 16 mm manila rep, som skars med en bågfil, tillbringade teamet 12 dagar på handgjorda bambustillverkningar och arbetade med Hansellas vision men lade till sina egna kreativa bidrag under vägen. Ju längre du tittar på varje bit, desto roligare små detaljer kan du hitta, som konturerna av berg och vingar.

Närbild av Agnes Hansellas invecklade makramtapeter på Locca Beach House Bali.

“Det här stora stycket är roligt och utmanande för mig att arbeta med”, säger Hansella. ”Med macrame kan vi ibland inte planera allt på en gång. Repen har sin egen natur, och det är vi som ska följa. Designen fortsatte att utvecklas varje gång en knut gjordes. Lyckligtvis gjorde jag det i tid att slutföra alla tre strax innan coronavirusutbrottet i Indonesien. Det var en resa upp och ner eftersom min son var sjuk i början av projektet. Vi var också oroliga för spridningen, men varje dag fortsatte vi bara att binda och göra så gott vi kunde. “Jag var aldrig bra på att rita bilder, så den färdiga designen är mestadels något jag kom på på plats. Jag ändrar dem mycket baserat på instinkt och situation. Med makrametekniker har repen sin egen vilja och karaktär, så som konstnären följer jag dem och ser vad som kan och inte kan fungera, “sa Hansella nyligen Enorm.

Se det här inlägget på Instagram


Ett inlägg delat av Agnes Hansella (@macrame_id)

Se det här inlägget på Instagram


Ett inlägg delat av Agnes Hansella (@macrame_id)

Se det här inlägget på Instagram


Ett inlägg delat av Agnes Hansella (@macrame_id)

Hansella är en självlärd konstnär som just lärde sig att väva makram 2017. Sedan dess har hon utvecklat en unik stil som sträcker sig från neutral, men komplex till slående färgstark. Några av hennes tidigare bitar har inkluderat golv till tak-gardiner installerade i kommersiella rum, söta makramehus för barn, gobelänger med integrerade växthållare, romantiska bakgrunder för bröllopsceremonier och mer.

Agnes Hansellas intrikata makramtapeter för Locca Beach House Bali.

Lokala hantverkare arbetar med bambustillverkning för att komplettera Agnes Hansellas invecklade makramtapeter för Locca Beach House Bali.

Var och en är imponerande invecklad, och det är coolt att se hur man arbetar med mindre rep för dessa mer konventionellt skalade bitar översatta för att arbeta med mycket tjockare rep för flervåningsinstallationer. För att se mer, följ Hansella på Instagram @macrame_id.

KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *