Taipei Fashion Week lanserar inledande hållbara kollektioner i Taipei


Framtiden är här! Taipei Sustainable Collections, en första show i sitt slag med hållbarhet, debuterade under schemat för hösten vinter 2021 i Taipei den här veckan. Här är allt du behöver veta!

Evenemanget, som du kan se nedan, belyste de mest spännande innovationerna som framträder i Taiwan. Tänk: miljövänlig praxis och tidsdefinition av hållbara textilier och tygutveckling.

Under evenemanget sågs en grupp designers som redan har hållbarhet framför och i centrum för varumärket DNA – #DAMUR, Claudia Wang, DYCTEAM, JUST IN XX, oqLiq och WEAVISM – visar upp sina senaste skapelser. Dessa sex varumärken försökte uppmuntra konversationen kring hållbarhet genom att experimentera med nya koncept och tekniker för Autumn Winter ’21.

#DAMUR använde Taiwans senaste metallmembran- och lamineringsteknik, och Claudia Wang litade på virtuell 3D-teknik för att minimera avfall. Wang skapade också sina miljövänliga mönster med biologiskt nedbrytbara och återvunna ämnen. På samma sätt innehöll DYCTEAM-samlingen återvunna material som miljövänlig bearbetad naturlig bomull, återanvändbar treskiktsnylon, dunalternativ och biologiskt nedbrytbara isoleringsskikt. JUST IN XX gav plastflaskor, industriavfall och giftfria, återvunna ämnen efter konsumtion en ny livsstil medan de visade oklanderligt hantverk. Sedan finns det oqLiq, som har vänt sig till ny tygteknik och design
applikationer, inklusive läder tillverkat av dammsediment och material tillverkade av ostronskalpulver. Och slutligen, WEAVISM, som har vävda tyger av allt från bivax till bananblad!

#DAMUR Autumn Winter ’21 (artighet)

Claudia Wang Autumn Winter ’21 (artighet)

DYCTEAM Autumn Winter ’21 (artighet)


ENDAST XX XX Autumn Winter ’21 (artighet)

oqliq Autumn Winter ’21 (artighet)

WEAVISM Autumn Winter ’21 (artighet)

Resultatet? Ett hoppfullt och inspirerande nytt kapitel som syftar till att öka medvetenheten om brådskande miljöförändringar och visa kopplingarna mellan den lokala textilindustrin och modevärlden – plus en helt ny mening för “teamet i Taiwan”. Sammantaget är utsikterna ljusa!

För mer information om Taipeis hållbara kollektioner och Taipei Fashion Week (som fortsätter till 15 mars med 14 fysiska landningsbanor i kalendern, se här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss vidare Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad om de senaste modenyheterna och saftiga skvaller från branschen.

hållbarhet taipei moteuke
KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *