Sunne är ett solljus som fångar färgerna på en solnedgångFör många år sedan bodde jag i en liten lägenhet med ett västerläge där ofta, eller inte, sen eftermiddagshimmel exploderade i en godisfärgad lutning av rosa, apelsiner, röda och purpurfärgade strax innan solen gick ner för kvällen. . Jag blev aldrig trött på det strålande dagliga skådespelet, ett jag särskilt saknar nu i ett nordostläge, där solnedgångar är ett rykte som knappt lyser över backen istället för en daglig händelse att titta på. Sunne, ett omgivande ljus, påminner mig starkt om de pittoreska solhändelserna.

Designer Marjan van Aubel tänkte Sunne med en liknande hängivenhet för de korta ögonblicken när solen stiger eller faller, tillsammans med en önskan att återskapa effekten med autonom effekt i åtanke. “Jag är fascinerad av solnedgångar och soluppgångar, eftersom de innehåller så många vackra färger”, säger van Aubel, “färger du inte kan förstå eftersom de är så övergående. Jag ville förstå detta magiska ögonblick på ett naturligt sätt. Sunne skapades således som ett självgående ljus som efterliknar solnedgångarna, ett soldrivet ljus som är utformat för att hänga i fönstret. ”

Frisk grundare och designer, Marjan van Aubel

Precis som Sunne får sin funktion från solen, är ljusets form också inspirerad av den himmelska kroppen själv. “Den långsträckta formen på Sunne är tio cirklar i linje,” förklarar van Aubel. Den resulterande designen är inte bara en estetisk symmetri utan styrs också av en mer praktisk anledning: mer yta för Sunnes solpaneler.

Designad för att hänga framför ett fönster från två stålkablar, en gång installerad Sunnes 31,5-tums bredd, refererar subtilt till horisonten samtidigt som den laddar ljusets autonoma strömkälla. Sunnes sortiment av solceller utvecklades i samarbete med ECN.TNO, ett av de mest avancerade energiforskningscentren i Europa.

Under dagen är Sunne utformad för att dra in solen och lagra energi i ett integrerat batteri, som sedan slår ut hela kvällen för att kasta ett mjukt omgivande ljus med tre ljusinställningar att välja mellan: Sunne Rise, Sunne Light och Sunne Set . Jag tror på soldemokrati, solenergi för alla, överallt.

Sunne lanserades den här månaden (Mars) på Kickstarter som Marjan van Aubel Studios första självinitierade produkt. Senare i år planerar van Aubel också att presentera ett nytt soldrivet förslag om att skapa, en ny taklucka som en del av den holländska paviljongen på världsmässan i Dubai.KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *