Sarah Ellison lanserar en serie randiga trämöblerByron Bay-baserad designer, Sarah Ellison, lanserar sin fjärde samling, en serie dekorativa träslag som heter La Banda. La Banda, italienska för “the stripe”, är en liten kapsel av en idé. Det var inte tänkt att vara en del av ett bredare koncept, utan snarare en idé om sig själv centrerad kring hantverk och teknik. ”Vi kände att dessa bitar sa så mycket ensamma, att vi inte ville att de skulle gå vilse i ett större erbjudande. Det var min chans att experimentera med ett djärvt koncept utan att tänka för mycket på den kommersiella sidan av en design, säger Ellison. Varje design är gjord av ask och valnöt 5 mm fanér, utformad för att skapa en banddesign. Delar av denna samling inkluderar: ett sidobord, konsol och bildskärm.

Utgångspunkten för La Banda var, som namnet antyder, bandtekniken. “Jag visste att” stripey “-effekten skulle ge mycket brus en gång i ett rum, så att göra sekundära möbler som ett sidobord och konsol innebar att de inte skulle vara det centrala i ett rum utan mer en accent . ”

”Varje bit har sin egen anledning att existera. Så det kreativa tillvägagångssättet är annorlunda varje gång. ”Ellisons design är mycket beroende av material. Material är mycket viktigt för mig – att hitta ett material som jag älskar och sedan ta reda på vad jag kan göra med det inom gränserna för vårt varumärke. Jag älskar material som får dig att känna något, som får dig att röra och uppleva dem. “Överdrivna och skulpturella former i sensuella och texturmaterial är hennes kännetecken.Ellison bygger på nostalgi, vintage, mode och natur för att konceptualisera designen. “Jag gillar att spela med versioner av skala och proportioner, storlekar och former. Jag går fram och tillbaka genom mitt bibliotek och refererar ofta till vintagedesign och tittar också på trender. Jag vill att mina bitar ska kännas unika och djärva, men också varma och bekanta och inte polariserande. Jag vill att de ska vara bekväma i ett avancerat projekt, men också helt hemma på en snygg plats med två sovrum i förorterna. Designen måste vara mångsidig, emotionell men också praktisk. Jag tänker vanligtvis på hur det får människor att känna sig. ”

La Banda finns nu på sarahellison.com.au.

Tara Lange är författare, redaktör, regissör och producent. Ursprungligen från New York skriver hon nu från Sydney och Tel Aviv. Hon täcker design, gästfrihet, mat och välbefinnande och vet alltid de bästa platserna i varje stad hon besöker.Källa