Modellerna Jordan och Zac Stenmark har en drömmande idé


IMG-modeller och tvillingbröderna Zac och Jordan Stenmark upptäcktes av Tom Ford och har sedan dess haft en karriär som vilken modell som helst skulle avundas: ett GQ-omslag med Kylie!, Ralph och Calvin-kampanjer! Omslaget till The Daily! Nu lägger de till nybörjare i sitt CV. De infödda i Australien har tillbringat flera år på att arbeta med den kända forskaren Dr Stafford W. Sheehan för att uppfinna neurovetenskapliga glasögon för att hjälpa dig att sova bättre. Bärad i minst 30 minuter före sänggåendet är Dreamers Sleep-linsen vetenskapligt utformad för att blockera 99,9% av hela sömnstörande blågrönt ljusspektrum, vilket gör det svårt för människor att sova. Stenmark-pojkarna berättar allt om Drömmare, som lanseras idag i USA

How kom denna idé till dig?
Jordanien:
De säger att nödvändigheten är moderen till uppfinningen. För ungefär fem år sedan var vi ofta slitna från att arbeta långa timmar på olika skott och shower och resa mycket. Att inte kunna sova bra började påverka vår hälsa, vilket så småningom påverkade vår förmåga att arbeta och påverkade hela vår livsstil. Vi bestämde oss för att vi var tvungna att titta på hela sömnriket och hur vi kunde få sömnväckningscykeln eller dygnsrytmen tillbaka.

Vad tog fem år att skapa?
Zac: De första två åren har vi läst mycket om sömn och dess förhållande till allmän hälsa. En av de viktigaste sakerna vi lärde oss var att överexponering för artificiellt blått och grönt ljus på natten starkt påverkar vår förmåga att sova. Vi bestämde oss för att vi måste träffa forskare inom området för att få en större förståelse för fakta. Vi träffade neurologen professor Andrew Huberman (Stanford University) för att diskutera vår idé och uppmuntrades att ta nästa steg. Vi träffade sedan kemistfysikern Dr Stafford Sheehan (Yale), som nu är vår forskare, och startade processen att faktiskt uppfinna vår patentsökta Dream Tech-lins. Forskning och utveckling visade sig definitivt vara en otroligt komplex process, och som många saker tog allt så mycket längre tid än väntat. Slutligen perfektionerade vi vår Dream Tech ™ -lins och här lanserar vi vårt sömnhälsoföretag Dreamers.

Du är partner i detta. Hur delar du ansvaret för att lansera produkten?
Jordanien: Liksom varje start finns det alla händer på däck, men vi är co-CEOs. Jag gör mer med ekonomi och logistik, och Zac gör med marknadsföring och kreativitet. Men i själva verket är vi båda starkt involverade i alla aspekter av verksamheten hittills. Vi har fått hjälp av rådgivare / specialister inom ett antal områden, för att inte tala om vår syster Zoe med digital kompetens och kreativ och styling.

Du har två ramar tillgängliga nu. Vad är skillnaderna?
Zac:
Vi har tre färgmoln för var och en av våra två ramar: ram med ram, rygg och sköldpadda. De två ramarna heter Lucid för vår sömnlins och Vivid för vår skärmlins. Med Dreamers Sleep Lucid-glasögon blockerar pilotformen 99,9% av konstgjort, blått, grönt ljus. Den andra är D-frame Wayfarer-formen, som blockerar 99,9% av konstgjort blått ljus. De används vanligtvis inomhus i dagsljus när du arbetar eller studerar med hjälp av skärmar, inklusive smartphones, datorer, TV-apparater och lysdioder som avger konstgjort ljus.

Berätta lite om blått och grönt ljus och varför det gör det svårare för människor att somna.
Jordanien: Konstgjort blått och grönt ljus efter solnedgången från smartphones, bärbara datorer, TV-apparater och LED-lampor stör kroppens förmåga att producera sömnhormonet melatonin *, som till stor del är ansvarigt för att hjälpa oss somna. Det är viktigt att naturligt blått och grönt ljus under dagen från solen främjar vakenhetshormonet kortisol, som vi i grunden behöver fungera medan vi är vaken. Men överexponering för konstgjort blått grönt ljus från skärmarna på natten påverkar vår sömnväckningscykel – det vill säga vår dygnsrytm – som kan påverka vår sömn och kan leda till allvarliga hälsoproblem. (* Sömn är inte den enda kroppsfunktionen som påverkas av melatonin. Detta hormon spelar också en roll i kroppens antioxidantförsvar och hjälper till att reglera blodtryck, kroppstemperatur och kortisolnivåer samt sexuell och immunfunktion.)

Drömmare Får du titta på TV eller använda telefonen med glasögonen på?
Jordanien: Ja, vi gjorde produkten så att du kan gå om ditt liv genom att använda skärmarna, nämligen TV-apparater, smartphone, dator, surfplatta, iPhone, etc. och inte har det blågröna ljuset som stoppar produktionen av sömnhormonet melatonin. Vi vet att människor inte kommer att ge upp sina enheter.

Är dessa linser unisex?
Jordanien: Absolut ja. Vi utvecklade Dreamers så att nästan alla kan använda vår produkt. Vi gör också Dreamers barnglasögon med tanke på att de också utsätts för konstgjort blågrönt ljus från skärmarna.

DrömmareHur planerar du att marknadsföra Dreamers?
Jordanien: Dreamers finns exklusivt online på www.dreamers.company från idag i USA och imorgon i Australien. Vi har en omfattande långvarig mediekampanj inklusive vanliga och sociala medier med pågående PR-kampanjer.

Det här verkar som en galen fråga, men varför är det så viktigt att få en god natts sömn?
Zac: Det är sant att god sömn är en viktig pelare i ett hälsosamt liv. Sömn låter oss ladda våra batterier så att säga. Människokroppen har små motorer i varje cell som kallas mitokondrier. Dessa motorer måste laddas för att kroppen ska fungera korrekt. Överexponering för konstgjort blått grönt ljus på natten från skärmar minskar kroppens förmåga att producera sömnhormonet melatonin. Som ett resultat har vi svårt att somna och somna. Fortsatt sömnbrist kan leda till en ökad risk för hälsoproblem som ångest och depression, hjärtsjukdom, nedsatt minne och hjärnfunktion, nedsatt immunförsvar, viktökning och diabetes, bland andra.

Hur hoppas du kunna se detta växa?
Zac: Vi är ett sovhälsoföretag och Dreamers glasögon kommer att erbjuda många ramstilar tillsammans med Dreamers receptglasögon. Vi kommer också att erbjuda olika andra produkter relaterade till sömn.

Vad var din sista dröm om?
Jordanien: Vi drömmer Dreamers nästan non-stop!

Du har bott i Australien det senaste året. Har du någon aning när du återvänder till New York?
Zac: Vi hoppas kunna återvända till NYC i år. Naturligtvis beror det väldigt mycket på hur saker spåras med pandemin. Förhoppningsvis [we’ll be back in] September eller oktober året. Vi saknar definitivt våra vänner i NYC.

Jordan Stenmark Zac Stenmark

Jordan Stenmark och Zac Stenmark (Patrick McMullan)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss vidare Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad om de senaste modenyheterna och saftiga skvaller från branschen.

DreamersJordan och Zac StenmarkJordan StenmarkKylie Minoguetom fordZac Stenmark
Källa


Leave a Comment