Ljusa träkantade alkover markerar olika rum på det annars mörka träet utanför detta hem


Sanders Pace Architecture har designat “Short Mountain House” som ligger på en ås i Maryville, Tennessee, och har panoramautsikt över Great Smoky Mountains National Park.

Ett modernt hem med bränd triangel och alkov kantad med kontrasterande ljust trä.

Hemmet, designat för ett par med en storfamilj utanför staden, är uppdelat i tre olika paviljonger och integrerade i den yttre fasaden är trefodrade alkover inspirerade av japanska ‘engawaPlats.

Ett modernt hem med bränd triangel och alkov kantad med kontrasterande ljust trä.Engawa-rum är täckta remsor av uteplatsbord, ofta färdiga i trä, som löper längs husets periferi och fungerar som en övergång mellan huset och trädgården.

Ett modernt hem med bränd triangel och alkov kantad med kontrasterande ljust trä.De två kontrasterande trianglarna är Accoya, som har en borstad shou sugi ban finish, medan det sekundära ljusare träet används för “engawa” -utrymmen.

Ett modernt hem med bränd triangel och alkov kantad med kontrasterande ljust trä.Inuti hemmet har stora fönster från golv till tak utsikt över träden och skapar ett överflöd av naturligt ljus för korridorerna.

En modern hall med stora fönster från golv till tak som ramar in utsikten över träden och skapar ett överflöd av naturligt ljus för korridorerna.

En modern hall med stora fönster från golv till tak som ramar in utsikten över träden och skapar ett överflöd av naturligt ljus för korridorerna.Vardagsrummet och matsalen med öppen planlösning har välvda tak, så utrymmet känns större.

Ett öppet vardagsrum och matsal med välvda tak, vilket gör att utrymmet känns större.Ett öppet vardagsrum och matsal med välvda tak, vilket gör att utrymmet känns större.

En annan gång ansluter de sociala områdena i hemmet till sovrummen och badrummen.

En modern hall med ljusa trägolv.I ett av sovrummen öppnas en skjutdörr till ett privat utomhusutrymme.

Detta sovrum har en skjutdörr som öppnas till ett privat utomhusområde.Badrumsinredningen tar också karaktär från japansk design med ett djupt badkar i trä.

Ett modernt badrum med japanskt träbadkar.

Ett modernt badrum med japanskt träbadkar.Här är en titt på husets planritning som visar hur det delas in i tre paviljonger som är förbundna med korridorerna.

Planritningen för ett modernt hem med korridorer som förbinder de olika inredningsområdena.Foto: Keith Isaacs bild | Arkitekt: Sanders Pace Architecture | Projektgrupp: Brandon F. Pace, FAIA (verkställande direktör), John L. Sanders, FAIA, Michael A. Davis, AIA, Cameron S. Bolin | Byggentreprenör: Richardson Construction | Konsulter: Haines Structural Group (Structural), Overhill Gardens (Landscape), PerfectWater (Rainwater Harvesting)Källa


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *