“Jag vill ha en yngre man!”: Jane Fonda handlar verkligen om fantasi, sex och makt


Jane Fonda stängde internet i morse när hennes senaste tidningsomslag avslöjades! Skådespelerskan och aktivisten, 83, är Harper’s Bazaar täckstjärna för aprilutgåvan av “Reinvention”. Skott av Mario Sorrenti, Fonda är majestätisk i en sequined Ralph Lauren-klänning och rakt hår – kan du säga “ikonisk”?

Den octogenarian öppnade sig om hennes fantasiförhållande – eller snarare, hennes brist på intresse för en – i den medföljande intervjun med författaren Durga Chew-Bose. “Jag vill inte vara i ett förhållande, ett sexuellt förhållande, igen. Jag ville inte det, säger hon. ”Fantaserar jag? Ja, här är min fantasi. Jag ska bara lägga upp det där. Att jag träffar en professor eller en forskare, någon i raden som verkligen kan älska, ta hand om en kvinna, så att jag kan testa mig själv och se om jag kan komma fram. Jag tror kanske att jag kunde nu, men problemet är att jag som man vill ha en yngre man. Är det inte hemskt? Det är en sak med huden. Jag vill ha en yngre man och jag är för fåfäng. ”

Fonda är känd som en kulturell ikon för sitt banbrytande film- och tv-arbete, liksom sin aktivism relaterad till klimatförändringar och krigsmotstånd. Faktum är att hon räknar sin tid att besöka Vietnam på 70-talet som att hon förändrade sin förståelse för vad makt betyder. “De hade inte ens tung utrustning för att fylla bomhål och andra saker, och vi kunde inte besegra dem. Det lärde mig att kraft måste komma inifrån. Det måste komma från att veta vem du är, varför du är på jorden, vad är meningen med ditt liv. Det är kraft. När det gäller rustning, ägodelar och vapen finns det ingen makt. Det finns andra saker. Det är vietnameserna som lärde mig om makt, och jag är alltid tacksam. Och det hjälpte mig att förstå vad jag skulle göra med tredje akten, för tredje akten är skrämmande. Det är inte den gamla delen. Det är slutgiltigheten i tredje handlingar. ”

Jane Fonda för Harper’s Bazaar april 2021 (Mario Sorrenti / Courtesy)

Fonda dyker också in i sina upplevelser och insikter i skådespel, politik, intimitet och romantik. Läs mer från hennes Harper’s Bazaar-intervju nedan!

Lära av romantiska partners: “En del av anledningen till att jag är i ett förhållande med en man är att jag känner att han kan ta mig en ny väg. Jag lockas av människor som kan lära mig saker och vars liv skiljer sig från mina, och sedan ger jag mig själv till det. Först och främst vill jag behaga honom. Det är ett problem. När jag gifte mig med Ted – jag menar att gifta mig med Ted är som att gifta sig med 15 personer – du måste lära dig att jaga, det gjorde jag också. Du måste lära dig att flyga fisk, så jag gjorde det. Han tyckte att jag skulle klä mig sexigt, det gjorde jag också. Och så vidare. Jag ville. Varför gå med i Ted Turner om du inte kan låta dig bli uppslukad av hans verklighet och lära av den? Och jag är glad att jag gjorde det. ”

Vill inte dirigera: “[Robert] Redford brukade alltid säga ‘Varför gör du inte det?’ Och jag kunde aldrig förklara för honom varför jag inte är intresserad. Om jag är unik, börjar alla mina juicer flyta. Och jag arbetar som ledare för att jag har många idéer, men jag är inte den yttersta ansvariga personen. Jag älskar att arbeta och sedan komma hem och ta en martini eller komma i ett varmt bad.

Föräldrar som aktivist: ”Jag tänker på det varje dag. Det är det viktigaste med mitt förflutna som jag tänker på nästan varje dag. Och jag ska säga dig att en av de saker som gör det möjligt att titta på min son [Troy Garity], som är 47. De fick precis sitt första barn, och han är ungefär ett och ett halvt år gammal. Och när jag tittar på min son och hans fru, Simone, föräldrar, är jag väldigt orolig. Det ger mig en så stark lättnad att jag inte gjorde det. Jag tror inte att jag har sagt detta till honom, så jag känner mig lite konstig, men det är hur som helst. När jag ser min son bli förälder tänker jag, ‘Gud, jag önskar bara att jag hade gjort det.’ Och då inser jag att om jag hade gjort det, skulle jag inte ha blivit den jag var. Det måste finnas ett mellanliggande sätt, men jag har aldrig varit en mellanmänsklig person. Jag var för förpackad i mig själv. Jag var alltför insvept i att bli aktivist. ”

Jane Fonda för Harper’s Bazaar april 2021 (Mario Sorrenti / Courtesy)

På intimitet: ”Ska jag berätta detta? Jag vet inte. Okej. Jag måste vara sanningsenlig. En av de smärtsamma saker som jag insåg på 80-talet – jag vet inte ens hur gammal jag är – 83, och singel nu. Vad jag verkligen har tänkt på är att jag inte kan göra det [of intimacy]. Det är inte dem. Det är jag. Om en kille hade kommit ihop och sagt, ‘Kom igen, Fonda, dyk upp,’ skulle jag ha rädd rädd. Jag lockades av män som aldrig skulle ha gjort det mot mig eftersom de inte nödvändigtvis kunde dyka upp på egen hand. Jag visste inte det då, men nu vet jag det. Jag tror inte att jag kan göra något åt ​​det nu, men det är sanningen, som Lily [Tomlin] kommer säga. Det är sanningen.”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss vidare Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad om de senaste modenyheterna och saftiga skvaller i branschen.

Harper’s Bazaar Jane Fonda
KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *