Inspirerande kvinnor: Websters Laure Heriard Dubreuil om att förändra hur vi agerar


Under den här kvinnans historiemånad sätter vi en välförtjänt strålkastare på kvinnliga grundare inom mode, skönhet och livsstil. Sedan kommer Laure Heriard Dubreuil, The Websters grundare och creative director. Sedan öppnandet av hennes första butik i Miami 2009 har detaljhandeln revolutionerat det sätt vi handlar – och upptäcker – varumärken och trender tack vare hennes strategi för marknadsföring. Efter att ha skurit tänder som Balenciaga och Yves Saint Laurent i Paris är Heriard Dubreuil onekligen flytande i chic. The Daily tog tag i detaljhandeln för att höra bakgrundshistorien och vad framtiden innebär.

Visste du alltid att du ville vara modern?
När jag växte upp mellan Cognac och Paris hade jag alltid en kärlek och tacksamhet för mode, men till slut var min dröm att vara en näsa. Jag har en stark luktsinne eftersom jag i en mycket ung ålder förfinades ytterligare av min far och vårt familjeföretag. Jag lärde mig snabbt att göra dofter är en mycket längre och långsammare process, vilket för en person som ständigt rör sig i snabb hastighet inte är bäst. När jag studerade i Shanghai och blev flytande i mandarin bestämde jag mig för att byta redskap och fokusera på mode, särskilt på branschens handelssida.

Du studerade vid FIT i slutet av 1990-talet. Hur var den här tiden i NYC?
Energin var verkligen oöverträffad! En ständig inspirationskälla med något nytt, vackert eller spännande som dyker upp över hela staden hela tiden på dygnet. Konst- och modescenen var i sin topp och möttes av en överdriven nonchalant som utstrålade den ultimata coola faktorn.

Websters nya LA-butik, Los Angeles designad av David Adjaye (Courtesy)

Du började din karriär i Balenciaga och YSL. Vad lärde du dig att arbeta för sådana stora varumärken i ung ålder?
Medan jag arbetade för dessa ikoniska varumärken var en sådan drömmöjlighet och en ära att ha som utgångspunkt för min karriär, var jag ännu mer lycklig att arbeta för och har otroliga mentorer som Nicolas Ghesquière och Stefano Pilati att lära av. Det var en riktig 360-graders inlärningsupplevelse när vi såg hur den här tråden kopplar samman alla avdelningar för att få liv till säsongens vision. Två idag, två viktiga punkter har blivit drivande krafter under hela min karriär: Inga detaljer är för små för att inte fokuseras på och kraften i ett mycket botat urval är avgörande för att en klientupplevelse ska lyckas.

Snabbspolning fram till 2007, och du flyttade till Miami för att öppna The Webster. Varför Miami?
Min kärlek till Miami härrör från en ödesdigert och spontan resa till Art Basel för många år sedan! När jag kom från New York med ingenting annat än vinterkläder, var jag i total chock över att en stad som var så rik på kultur och en ultra-chic atmosfär inte hade butikerna att matcha. Vi satte oss för att skapa den ultimata detaljhandelsupplevelsen som trotsade oddsen för att tegel och murbruk var föråldrade. Min instinkt har alltid varit att shopping bör gå långt utöver bara transaktion; det borde vara en upplevelse från det ögonblick du går in. Från service, curation och miljö, var varje faktor grundligt genomtänkt för att tilltala och tillgodose kundernas behov och önskemål. Jag skapade The Webster för att vara en plats som inspirerade och fick människor att drömma samtidigt som de var lika bekväma som om de handlade i en bästa väns garderob.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av The Webster (@thewebster)

Webster är känt för sin eklektiska blandning av nya och etablerade designers. Hur fångar ett varumärke din uppmärksamhet?
Det måste slå en känsla vid första anblicken! Vi älskar att vara djärva, ljusa och djärva. En del av att veta att det är rätt för The Webster är en instinkt; den andra är den kontakt vi har med våra kunder. Relationerna med våra kunder är högt utvecklade och personliga, att de ständigt tänker på oss när vi går in på marknaden. Sättet vi unikt marknadsför våra butiker efter färg och humör är en annan viktig faktor, eftersom vi starkt visar vad varumärket kommer att lägga till vår berättande för säsongen.

Det finns nu åtta platser. Vad har pandemin lärt dig om vikten av fysiskt butiksutrymme?Människor kommer fortfarande att ha den personliga och en-mot-en-anslutningen som kommer från ett fysiskt butiksområde! Vi måste fortsätta att följa de högsta standarderna och erbjuda den ultimata shoppingupplevelsen som går långt utöver normen. Mitt mål från första dagen kommer alltid att vara ett vägledande ljus för oss när vi fortsätter att växa och utvecklas som ett företag i alla aspekter.

När detaljhandeln tvingades stänga, hur höll du andan i The Webster vid liv och behöll kontakten med dina kunder?
Som företag hade vi oerhört tur i hur vi lyckades navigera år 2020. Även om det presenterade många utmaningar och svåra stunder var lagets oändliga uthållighet för att övervinna dem den sanna glöd. Under denna tid fokuserade vi på två huvudpelare i DNA-märket; kreativt visuellt innehåll och service. Vi visste att vår del i världen var så liten jämfört med vad världen upplever att vi ville vara en flykt för våra kunder och erbjuder små stunder av glädje och skönhet genom alla våra plattformar och kanaler. Våra stylister tog sig tid att ytterligare stärka kundrelationer, utveckla en ännu mer personlig anslutning genom digital kommunikation och ge The Webster-upplevelsen till dem i bekvämligheten av hemmet.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av The Webster (@thewebster)

Hur har det senaste året format din egen uppfattning om modebranschen? Vilka förändringar gör du och vad vill du lämna?
Det här året gav oss hela tiden att reflektera över och få mycket perspektiv på hur vi kan gå framåt. Som en bransch som helhet måste vi fortsätta att närma oss verksamheten med högsta möjliga hänsyn. Vi förenas av en kärlek till konst och kreativitet som är mode, och detta skulle inte existera utan mångfald. Som en produktbaserad bransch måste vi ta alla steg för att granska den inverkan vi har på världen själv, genomföra hållbara metoder och främja strategiska affärsplaner som att omvärdera modekalendern och utvidga fullprisfönster.

Vad är din favorit med att vara chef?
Min favoritdel av att vara chef är mitt TEAM! De är min ständiga inspiration; Jag älskar att se dem växa i sin egen karriär, utmana sig själva att ta nya initiativ och se deras kreativitet komma till liv. Det är verkligen en av de största delarna!

Du är Bof 500-medlem – vilka andra karriärhöjdpunkter kan du dela med dig av?
Några fantastiska karriärmoment för mig inkluderar de underbara fantastiska partnerskap vi har kunnat skapa på kort tid av att vara öppna. Target-samarbetet, som gav mig en sådan “amerikansk dröm” -ögonblick, och popup-fönstren med Le Bon Marche och The Ritz hade en mycket full cirkel känsla. Att bli vald som jurymedlem för LVMH-utmärkelsen är en annan höjdpunkt. Det finns verkligen ingen högre ära än att anförtros att hjälpa och stärka dessa nya talanger vars design är anledningen till att vi blev förälskade i mode i första hand.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av The Webster (@thewebster)

Hur är din egen stil idag?
Min stil just nu är lyxiga solstolar och stickade kläder, men jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till att klä mig … några minikjolar och mulor!

Investerade du i några bitar under det senaste året du är glada att ha på dig nu?

Bottega Veneta klackar och The Row’s blixtlås stövlar.

Vad hoppas du att 2021 har för dig professionellt och personligen?
Jag ser fram emot att utöka vår private label-serie LHD och öppna vår första internationella butik i sommar … mer om det som kommer! Personligen ser jag fram emot att se mina barn växa in i sina nya livsfaser och faktiskt uppleva sitt hem i Kalifornien, som vi flyttade till strax innan pandemin började. Redo att resa på båda kontona, fysiskt utforska och ta in skönheten i nya länder och kulturer.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss vidare Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad om de senaste modenyheterna och saftiga skvaller från branschen.

Laure Heriard Dubreuil Miami The Webster
KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *