Ikonerna förenas! Jean Paul Gaultier retar framtiden för sitt varumärke till Naomi Campbell


Naomi Campbells milstolpe 50: e avsnitt för hennes “Inget filter med Naomi“YouTube-serien måste vara stor – och det var när den ikoniska supermodellen var värd för couturier Jean Paul Gaultier för en uppriktig och rolig återförening i eftermiddag.

När han ringde in från Paris diskuterade Gaultier ett antal öppna och ärliga ämnen med Campbell, med början med ursprunget till deras 35-åriga vänskap. Modellen och formgivaren blev först känd när hon gick ut på utställningen våren 1987, efter att han hade sett henne i en 1986-upplaga av French Elle. “Och jag sa, den flickan, hon kommer till Paris, jag vill träffa henne!” Gaultier minns. Resten är (mode) historia, som de säger, med Campbell som en Gaultier-mus sedan.

Designern avslöjade att mycket av hans inspiration kommer från London, där den ofiltrerade friheten och upproriska karaktären hos modescener har utlöst idéer för många av hans samlingar. Hans varumärkes signatur vita och blå randiga skjorta diskuterades också, med Gaultier som avslöjade inspiration var den franska marinen.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Naomi Campbell (@naomi)

Campbell applåderade Gaultiers tidiga antagande av mångfald och inkludering, vilket också var en anledning till att hon gick på sina landningsbanor i flera år. “Några av tjejerna som inte var bokade på byrån, de var alltid som,” Gör du Gaultier? Jag vill vara som, “Ja.” För om du inte gjorde Gaultier var du inte hip. “Campbell korrigerar i videon.” Och om du inte var med i din show såg det inte bra ut för dig. “

Gaultier doppade också in i förhållandet till mode- och popkulturvärlden, särskilt med Madonna (vars ökända kon-bh han designade!). På samma sätt kom både Gaultier och Campbell ihåg de gånger de arbetade och umgicks med Azzedine Alaia, förutom att Campbell hade den nakna broderade klänningen och en klänning från Frida Kahlo-samlingen av David Letterman på 90-talet.

(Getty Images)

JPG diskuterar vidare de framtida planerna för sitt varumärke – en ny designer kommer att utnyttjas för huset varje säsong. Idén går tillbaka till ett koncept som Gaultiers ursprungligen tänkte på när han arbetade för Patou 1987. Liksom Gaultiers egen karriärstart – när han anställdes av Pierre Cardin, trots att han inte hade någon modeutbildning! – de kommande formgivarna förväntas inte. att formellt utbildas heller. Den första är Chitose Abe av Sacai, vars ursprungliga Jean Paul Gaultier-samling försenades på grund av att liveshower fortfarande avbryts. Men Gaultier avslöjade att showen äntligen är planerad till juli. När det gäller de andra designers som redan har valts ut? Han höll sig tätt! ”Någon du känner och mycket bra. Och någon du inte känner, föreslog Gaultier.

Med tanke på Gaultiers omfattande och ikoniska närvaro inom mode frågade Campbell naturligtvis hur han betraktade branschens nuvarande tillstånd. Bortsett från det faktum att varumärken idag antar mer mångfald och inkludering, som Gaultier startade innan vanligt mode fick till, tror designern att branschen behöver personliga landningsbanor för att verkligen uppskatta och förstå mode. ”Som verklig och verklighet. Du känner publiken, du känner folket, energin det ger dig själv, vad du kan ge dem, säger Gaultier. “” Det kräver känslor. För mig är live det bästa. ”

Se hela intervjun här:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss vidare Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad om de senaste modenyheterna och saftiga skvaller i branschen.

Jean Paul Gaultier Naomi Campbell
KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *