Friska: Fönsterljus från solen skördar dagsljus för att släppa det efter mörkerNär solen går ner ute, Sunne börjar glöda med soluppgång. Denna roliga nya snurr på solljus fångar effektivt solljus hela dagen och släpper ut den på natten för belysning som är mild och vacker. Designat av Marjan van Aubel, har Sunne en elegant och skulpturell form innesluten i en enda böjd remsa av aluminium, utan att dingla ledningar runt för att förstöra effekten.

Detta elliptiska hängande solljus har tre ljuslägen: Sunne Rise, Sunne Light och Sunne Set. “Rise” simulerar tidig morgon soluppgång med nyanser av lila och gula; “Ljus” är en varm glöd som kan justeras för mjuk belysning eller starkt läsljus; och “Set” är ett glödande ljus som är utformat för att hjälpa dig att slappna av och varva ner. Armaturen hänger från fönsterramen med två tunna, knappt synliga ståltrådar.

I

Kvinnan ändrar inställningarna för Sunne solljus med hjälp av de inbyggda pekreglagen.För att tända och stänga av ljuset, välj en inställning eller justera ljusstyrkan, du kan använda pekreglage ovanpå ljuset eller använda den inbyggda Sunne-appen för Android och iOS, som också låter dig övervaka hur mycket energi ljuset skördar och batterinivån.

Baksidan på varje Sunne Solar Light (den del som vetter mot utsidan) består uteslutande av solpaneler för effektivare solfångning.

Van Aubel rådfrågade det europeiska energiforskningsföretaget ECN.TNO för att utveckla Sunnes solpaneler, som är inbyggda på baksidan av ljuset mot fönstret. Genom att testa cellerna med Eindhoven University of Technology i Nederländerna såg designern till att de skulle arbeta under olika ljusförhållanden, även om det var lite molnigt ute. De valde också de bästa solcellerna för inomhusbruk, parade dem med sina egna kretskort anslutna till ett integrerat batteri. Den trevligaste aspekten av Sunne är förmodligen minimalismen i den bekväma designen. Det ser vackert ut i fönstret och hur det lyser efter mörker för att efterlikna den gradvisa processen med soluppgång eller solnedgång är en ovanlig funktion som kan hjälpa till att stödja våra inre dygnsrytmer. Om det finns en sak som det verkar saknas är det möjligheten att ställa in en timer så att ljuset automatiskt börjar “stiga” vid solnedgången. Det skulle också vara trevligt att kunna ändra ljusets temperatur beroende på ditt humör eller tid på dagen. Det är inte riktigt en soldriven version av ett smart ljus, men vad det kan göra är fortfarande ganska coolt.

Kvinnan justerar inställningarna för två hälsosamma solljus som hänger vid fönster i vardagsrummet.The Sunne är för närvarande crowdfunding på Kickstarter för ett löfte om € 750 eller mer (ca $ 896 USD), med ett beräknat leveransdatum i augusti 2021. Du kan välja en ramfärg i original rosa guld, svart eller silver och ett begränsat antal beskyddare kommer att få en specialutgåva handgraverad av designern Marjan van Aubel.

Närbild av Sunne Solar Lights smala aluminiumram.

Sunne Solar Light, designad av Majan van Aubel.Lite mer om designern via hennes Kickstarter-sida: ”Marjan van Aubel är en prisbelönt soldesigner. Hon tar solenergi in i vardagen genom föremål. Van Aubels mest anmärkningsvärda verk är Current Table, Power Plant och taket på den holländska paviljongen vid World Expo 2020 i Dubai. Hennes arbete finns i permanenta samlingar av museer som MoMA New York, V&A London och Boijmans van Beuningen i Nederländerna. Hon har samarbetat med globala varumärken som Cos, Timberland och Swarovski i syfte att påskynda den globala energiövergången till solenergi. ”Källa


Leave a Comment