Fönsterplaceringar i detta hem inramar vyn som ett konstverk


Brown & Brown Architects har designat ombyggnaden och tillägget av ett traditionellt hus i hjärtat av Cairngorms nationalpark i Aviemore, Skottland.

Ett modernt hemtillbehör med en materialpalett av lokal natursten, sibirisk lärk, naturskiffer, svärtat rostfritt stål och glas.

Den moderna förlängningen har en övre volym av trä och glas som vilar över en stensockel och sträcker sig utåt, uppburen av synliga stålpelare.

Ett modernt hemtillbehör med en materialpalett av lokal natursten, sibirisk lärk, naturskiffer, svärtat rostfritt stål och glas.Tillägget har en materialpalett av lokal natursten, sibirisk lärk, naturskiffer, svärtat rostfritt stål och glas.

Ett modernt hemtillbehör med en materialpalett av lokal natursten, sibirisk lärk, naturskiffer, svärtat rostfritt stål och glas.En glasfodrad hall förbinder det ursprungliga hemmet och det nya tillskottet.

En glasfodrad korridor ansluter ett tillskott till det ursprungliga hemmet.Tillägget var utformat för att skapa större sociala utrymmen för familjesammankomster.

En glasfodrad korridor ansluter ett tillskott till det ursprungliga hemmet.För att gå in i det nya tillskottet, och det finns en trähylla som gömmer ett pulverrum.

En träbokhylla gömmer ett pulverrum.Vardagsrummet har ett välvt tak med synliga träbjälkar, en dubbelsidig öppen spis och en träfodrad nisch som rymmer TV: n.

Ett modernt vardagsrum med en spis i stål och en trefodrad nisch för TV.

Ett modernt vardagsrum med en spis i stål.På andra sidan eldstaden finns matsalen som har en pittoresk utsikt över träden.

En modern matsal som har en pittoresk utsikt över träden.Bredvid matsalen finns köket som innehåller färgglada skåp, en bänkskiva med vattenfallskanter och en sektion som kan användas som skrivbord.

Ett modernt kök innehåller färgglada underskåp, en bänkskiva med vattenfallskanter och en sektion som kan användas som skrivbord.I det ursprungliga hemmet ingår trappor av stål och trä och anslutas till sovrummen och badrummen.

Moderna trappor i stål och trä.

Moderna trappor i stål och trä.I ett av sovrummen tar ett tunt horisontellt fönster bort behovet av konstverk, eftersom det perfekt inramar utsikten.

I detta moderna sovrum eliminerar ett tunt horisontellt fönster behovet av konstverk, eftersom det perfekt ramar in utsikten.Fotografera av Gillian Hayes | Arkitekt: Brown & Brown Architects | Civilingenjör: Workshop för designteknik | Entreprenör: Spey Building & SnickeriKällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *