Fem reklamfilmer att inspireras av på Internationella kvinnodagenOch precis så är det redan mars och ett år har gått sedan den globala pandemin startade. Lyckligtvis, med mars, har vi något att fira eftersom mars markerar Womxns historia månad och 8 mars är International Women’s Day. För att markera båda tillfällena arbetar vi med Female Design Council (FDC) för andra året för att lyfta fram fem begåvade womxn-identifierande designers, artister och producenter och deras otroliga arbete. Female Design Council lanserades 2016 av snällare MODERN grundar Lora Appleton som en plattform för att stödja alla womxn inom designbranschen. Designvärlden har länge varit mansdominerad, men kvinnliga och kvinnliga designers och artister bryter form varje dag, särskilt med organisationer som FDC som hjälper till med processen, och det är en välkommen syn! För att fira årets internationella kvinnodag delar vi fem av designers och artister som förändrar spelet.

Foto: Mikael Kennedy

1. Evans säsong

Pennsylvania-född Season Evans är en självlärd quilt- och textilkonstnär vars arbete bevisar att medan quiltning är rotad i tradition kan resultatet bli modernt. Hennes täcken är baserade i Seattle och är dukar som berättar historier inspirerade av traditionella mönster som hon minns från barndomen och efter att ha bott i olika städer och de upplevelser som följer med det. Säsongen hittar täckeproduktionen med sin intima, taktila och repetitiva natur, en form av meditation som översätts till de hypnotiska mönster hon skapar som passar perfekt in i det moderna livet.

“Tower: 4 (Endurance)” framför påslakan Tower: 4 (Endurance) är en påslakan gjord för att utforska färg, form och funktion. Med hjälp av vävningsteknik (de vertikala mörkgröna ränderna är vävda genom påslakan) skjuter Tower: 4 (uthållighet) gränserna för traditionellt lapptäcke. På baksidan av påslakan, designad och sammansatt organiskt med en mängd olika tyger (bomull, sängkläder och silke) fungerar som ett känslomässigt svar på täckeens främre geometri. Tower: 4 (Endurance) är en hyllning av en matta som både dimensionell och funktionell konst.

“Tower: 4 (Endurance)” bak på täcken

2. Tom Lerental från Tom Bloom

Tom Lerental ligger i Boston och är textildesigner, konstnär och grundare av den tvärvetenskapliga designstudion, Tomma Bloom. Efter att ha fått en B. Design in Textiles (Cum Laude) från Shekar College och en MA i tvärvetenskaplig konst från Tel-Aviv University började hon en studiopraxis som trivs på visuell och materialutforskning. Studion innehåller en kärlek till färger och texturer och skapar ytdesigner, vävda tyger, tuftad konst och objektdesign som sammanfogar historia och folklore för att berätta en modern historia.

Form and Figure Collection – Klädselkollektion som firar den unika rytmen, metoden och figurerna hos Oskar Schlemmers Triadic Ballet. Foto: Alon Feller

Sonia and René Collection – En ny tygkollektion inspirerad av två av de stora artisterna i Art Deco-rörelsen – Sonia Delaunay och René Lalique. Med unika färgkombinationer, fantastiska geometriska former och små utsmyckningar föreställde Tomma Bloom sig två världar i en fascinerande samling av inredningsdesign.

Foto: Industry City

3. Anishka Clarke av Ishka Designs

Jamaicafödda Brooklyn-baserade Anishka Clarke är inredningschef för Ishka Designs, ett företag som hon driver med sin partner Niya Bascom, där hon fokuserar på att skapa vackra, tidlösa utrymmen som är naturinspirerade, minimalistiska och moderna. Efter ett decennium av ekonomi blev hennes kärlek till inredningsdesign smart och ledde till utmärkelser som att nämnas på Elle Decors A-lista för 2019 och 2020, och företagets projekt presenterades i olika medier. Bara förra månaden avslöjade och presenterade Obsidian Virtual Concept House, det första initiativet från The Black Artists + Designers Guild (BADG), 25 virtuella rum designade av oberoende svarta designers, artister och tillverkare, med Ishka Designs som en av dem. Anishka och Niya tappades av BADG för att konceptualisera ett av rummen i det virtuella hemmet, och de skapade ett lugnt utomhusutrymme centrerat kring välbefinnande och funktionalitet.

Vita huset Jamaica Project öppet koncept matsal och formellt bostadsutrymme En grundläggande byggsemesteruthyrningsfastighet på ön Jamaica. Foto: Niya Bascom

Discovery Pitstop Daycare Konverterade en leverans i två nivåer till en plantskola i hjärtat av Brooklyn, i samarbete med George Architect LLC. Foto: Niya Bascom

4. Lotta Jansdotter

Även om konstnären och formgivaren Lotta Jansdotter bor och arbetar i Brooklyn, tar hon sina skandinaviska rötter till sina tryckmönster och motiv, något hon har gjort i 25 år nu. Efter att ha gått en klass på en grundskola i Kalifornien vid 19 års ålder för att lära sig skriva ut, hittade Lotta sin kallelse efter att ha blivit kär i den organiserade och smutsiga processen, rytmisk och oförutsägbar. Serigrafi gjorde det möjligt för henne att reproducera de handritade mönstren på tyget, vilket öppnade en värld av möjligheter för att göra snygga men ändå praktiska hemmöbler och sängkläder. Sedan dess finns hennes arbete på textilier, dukar, kuddar, väskor, skissböcker, etc., och sticker ut för hennes distinkta mönster som är rena, minimalistiska och naturliga. Under de senaste 15 åren har Lotta licensierat sin design till varumärken som Herman Miller, Room and Board, Heath Ceramics, Target, ABC Home och mer, och nu är hon tillbaka för att göra sin egen produktion igen och erbjuder handskärmade kuddar till salu genom Handla objekt.

5. BOA av OI Studio

BOA är grundare och kreativ chef för OI Studio, ett designföretag i New Orleans som fokuserar på skräddarsydda möbler och hemtillbehör tillverkade av hållbara material och processer. När hon växte upp i St. John, Amerikanska Jungfruöarna, såg hon första hand behovet av att upprätthålla en balans mellan den naturliga miljön och den konstgjorda världen och ledde hennes passion för hållbar lyx. Efter att ha studerat grafik vid The School of the Art Institute i Chicago lärde BOA sig att designa möbler samtidigt som hon förfina sin estetik som kombinerar natur, minimalism och fint hantverk. Hon bytte till grön design i början av 2000-talet och tillbringade år med att sprida ordet om hållbarhet i hela branschen, år innan tillverkare och kunder var ombord. Och som Anishka ovan är BOA medlem i The Black Artists + Designers Guild (BADG) och var en av de 23 formgivarna som tappade för att designa ett rum – i hennes fall en hängande lanai – för Obsidian Virtual Concept House.

Chad lagringssäng. Denna minimalistiska förvaringssäng har 4 extradjupa delade förvaringslådor som passar stora herrskor, kläder eller vad du behöver för att gömma dig. Den rundade fotbrädan minimerar besviken läder i ett litet utrymme. Den finns i queen eller king size och i flera efterbehandlingsalternativ. Visad i hållbar sammansatt ebenholtsfaner med stålbotten. Foto: Colin Williams

Anpassad stångkonsol. Det som verkar vara en enkel credenza på utsidan, öppnar för att avslöja förvaring för glas, sprit och två avtagbara vinhållare. I en bekväm höjd av 36 ″ är det perfekt att blanda drycker på. Den har pärlåsdörrar med infälld mässing. Dörrar av bambuplywood och mässingsbas. Foto: BOA

Gå med i kvinnliga designrådet och nomineringskommittén för Grant 01:

Internationella kvinnodagen den 8 mars kl 19 ET för ett speciellt digitalt tal som firar mottagarna Luam Melake + Mia Wright-Ross och sex FDC-utmärkelser Bidrag 01. Varje designer presenterar sina designförslag och erbjuder en möjlighet att lära sig om den kreativa processen bakom projektet.
Svara här

Gå med i kvinnliga designrådet

Vårt uppdrag – att ge professionellt stöd och jobbmöjligheter för kvinnor och kvinnor i designbranschen. Detta stöd har många former: PR-möjligheter, utställningar, kontakt med andra likasinnade annonser som är öppna för samarbete, vilket erbjuder erfarenhet och resursdelning. Klick här att gå med i kvinnliga designrådet.KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *