Ett mörkt tegeltillskott skapar mer bostadsutrymme för detta hem


Australiskt arkitektföretag Jackson Clements Burrows Architects (JCB) har designat omvandlingen av en befintlig kulturarv i Melbourne och skapat ett modernt tvåvånings tillägg. En raffinerad och subtil palett av mörka tegelstenar, stål och trä ger hemmet ett modernt utseende, medan tegeldesignen och de stora fönstren tillåter naturligt ljus att filtrera igenom interiören.

Ett modernt mörkt tegelhus med simbassäng och anlagd stig.

Det inre av tillägget visar de mörka tegelväggarna, samt ett trätak och en transparent öppen spis som kan avnjutas från både köket och vardagsrummet.

Denna moderna interiör har mörka tegelväggar, samt ett trätak och en transparent öppen spis som kan avnjutas från både köket och vardagsrummet.Köket delar rummet med matsalen, men det är de mattsvarta köksskåpen som sträcker väggen som kräver uppmärksamhet.

Detta moderna kök delar rummet med matsalen, men det är de mattsvarta köksskåp som sträcker väggen som kräver uppmärksamhet.Ett nytt sovrum har en enkel men modern design som använder ljuset genom tegelstenen i slutet av garderoben.

En enkel men modern sovrumsdesign som använder ljuset genom murverket i slutet av garderoben.Det finns också ett separat badrum som vetter mot en innergård som förbinder de gamla och nya delarna av hemmet.

Ett modernt badrum som vetter mot en innergård.Ett centralt fokus för inredningen är den skulpturella trappan, som ligger under ett hopfällbart origami, träfodrat tak.

En modern trappa i skulpturellt trä, stål och glas som placeras under ett hopfällbart origami, träfodrat tak.En modern trappa i skulpturellt trä, stål och glas som placeras under ett hopfällbart origami, träfodrat tak.På toppen av trappan finns ett specialdesignat arbetshörn som har en översikt över vinklade tak.

På toppen av dessa moderna trappor finns ett specialdesignat studiehörn som har en tydlig utsikt över det origami-inspirerade vinklade taket.

Här är ett antal planer som visar hur det nya tillskottet byggdes i förhållande till det ursprungliga arvshuset.

Husplaner som visar hur ett nytt bidrag byggdes i förhållande till det ursprungliga arvshuset.Husplaner som visar hur ett nytt bidrag byggdes i förhållande till det ursprungliga arvshuset.Husplaner som visar hur ett nytt bidrag byggdes i förhållande till det ursprungliga arvshuset.
Husplaner som visar hur ett nytt bidrag byggdes i förhållande till det ursprungliga arvshuset.Fotografera av Derek Swalwell | Arkitekter: Jackson Clements Burrows Architects (JCB) | Landskapsarkitekter: Eckersley landskapsarkitektur | Civilingenjörer: Meyer Consulting | Byggnader: Belair-byggare



Källa



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *