En takterrass och trädgård omgiven av tegelväggar designades för detta hem


ODDO Arkitekter har designat ett modernt hem i Hanoi, Vietnam, som är omgivet av högre byggnader och inkluderar innergårdar på taket. På grund av snabb urbanisering och brist på offentliga utrymmen designade arkitekterna ett hem som inkluderar utomhusutrymmen.

Ett modernt hem med takterrasser omgiven av tegelstenar.

Den nedre nivån av hemmet har en vit exteriör, medan den övre nivån består av flera tegelvolymer, vissa med överhängande växter, vilket ger rummet ett grönt element.

Ett modernt hem med takterrasser omgiven av tegelstenar.Takområdet täcks av öppna trädgårdar där familjen kan odla sina egna grönsaker och frukter.

Ett modernt hem med takterrasser omgiven av tegelstenar.På hustaken finns också utrymme att koppla av i den livliga staden.

En takterrass omgiven av tegelstenar.En takterrass omgiven av tegelstenar.Utomhusbelysning som ingår i takets design gör att rummet kan användas på natten. Det ger också ljus till grannskapet eftersom det kan passera genom väggarna och öppningarna.

Utomhusbelysning får takterrassen att lysa upp som en lykta.Utomhusbelysning får takterrassen att lysa upp som en lykta.

Ett modernt hem med målad tegel lägre nivå och strukturerad tegel övre nivå.Inuti hemmet har interiören hållits öppen med ett glastak och skapat ett ljust vardagsrum.

Ett modernt hem med glastak och inbyggda växter.Vardagsrummet öppnar upp mot köket och matsalen, som inkluderar anpassade växter som är inbyggda i hemmets design.

Ett modernt hem med glastak och inbyggda växter.Ett modernt hem med glastak och inbyggda växter.Andra rum i huset har skjutdörrar som öppnar sig för gröna områden och gömmer staden utanför.

En skjutdörr öppnar sovrummet för gröna utrymmen.Fotografi av Hoang Le Photography Arkitekter: ODDO Arkitekter (Mai Lan Chi Obtulovicova, Marek Obtulovic, Nguyen Duc Trung)KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *