Detta ljus är tillverkat av sin egen förpackningTar “grönt” till en helt ny nivå, en sydkoreansk högskolestudent har designat en sollampa som helt kan tillverkas från sin egen förpackning.

Detta är en fantastisk glans för vår miljö, eftersom en tredjedel av den genomsnittliga amerikanska soptippen idag består av förpackningsmaterial. Och situationen är inte heller bättre i andra industriländer. Enligt EU genererade européer cirka 174 kg (383 pund) förpackningsavfall per person under 2018.

Efter att ha planat ut den ursprungliga låddesignen kan du börja separera sniderierna som utgör Sungrai Kim

Den faktiska belysningskomponenten som Sungrai Kim finns runt

Monteringsanvisningar för studenten Sungrai Kim är hållbara

Att eliminera flera av dessa kartongskärare och plastbubblor är exakt vad en student i industriell design hade Sungrai Kim när han uppfann “Light Box”. Mer specifikt använder hans koncept kartongpåsen som rymmer den elektriska apparaten för att bli en lampskärm. Det är biologiskt nedbrytbart, ekonomiskt och till och med ger köparen lite origamipraxis. I ljusboxen ingår ett minielektriskt ljusset med tre lampmoduler, tre solpaneler och en laddningskabel. Slipssträngen som håller förpackningen ihop fungerar också som hängsträngen, medan själva lådan är markerad med både perforerade och prickade linjer, med tillräckligt med material för att bygga tre separata självlysande konfigurationer.

Sungrai Kim är innovativ

Den första är ett inomhus hängande ljus som använder kartong som en justerbar lampskärm. Den använder förpackningsremmen och en fästklämma för att möjliggöra en mängd olika höjder och ljusstyrka.

Sungrai Kim är innovativ

För det andra kan Light Box formas utomhus, precis som en ficklampa. I det här fallet vikas kartongen upp i en handhållen enhet med ett åttkantigt grepp.

Kims ljuslåda kan också förvandlas till en strålkastare som kastar roliga skuggor på väggarna på natten.

Slutligen kan innehållet sättas ihop som ett ljus. Denna konfiguration fungerar som en sökarljus, så att användarna kan “njuta av en mängd olika skuggspel” med de fyra olika skuggdiagrammen som ingår i förpackningen (en ser till och med ut som ett fartyg med ovikta segel). Kim, som för närvarande är registrerad vid Chung-Ang University i Seoul, säger att showversionen också kan skapa stämning inomhus. På grund av solens förmågor är Kims skapande super mångsidig. Det kan lysa upp dina campingresor eller ge en mysig glöd i en lägenhet. Det kan också ha utbredda applikationer i fattigare områden i världen där kraft är knapp eller opålitlig. Kim hoppas att hans uppfinning kommer att förbättra livskvaliteten för människor överallt.

Sidvy av Sungrai Kims innovativa

Och naturligtvis är denna modulära ficklampa revolutionerande när det gäller förpackningen som produkt. De flesta företag letar helt enkelt efter sätt att göra förpackningsmaterial mer biologiskt nedbrytbara eller mer hållbart, men Light Box är unikt när det gäller förpackning och frakt av själva produkten. Några anmärkningsvärda försök att tvinga förpackningar till åtminstone multitasking inkluderar 2016 Pizza Huts-gimmick som såg dess ikoniska pizzalåda förvandlad till DJ-skivspelare, som i sig kan paras i Bluetooth och styras via smartphone. Senare, 2019, bildades Puma Smart liten väska, en skokartong för att få hemköp som förvandlades till en återanvändbar tote efter att skorna och kartongen hade tagits bort.

Två av studenterna Sungrai Kim

För dem som är intresserade av att lära sig mer om Kims lysande hantverk hittar du Light Box exklusivt på Behance.com, en plattform för sociala medier som syftar till att “visa upp och upptäcka kreativt arbete.”

KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *