Det stora taköverhänget i detta hus var utformat för att ge skugga från den tropiska solen


Saxe Studio har slutfört en ny hemkommission i Santa Teresa, Costa Rica, som inkluderar ett svepande tak och fri utsikt.

Det svepande och expansiva vinklade taket i detta moderna hem, som är fodrat med trä, möjliggör korsventilation under de regniga och fuktiga månaderna.

Eftersom hemmet ligger på en sluttning och ligger på en brant tomt, har den nedre nivån sänkts ner i marken, vilket gör husets huvudsakliga sociala områden vid ingångsnivån. Detta skapar också en illusion av ett envåningshus från gatan.

Det svepande och expansiva vinklade taket i detta moderna hem, som är fodrat med trä, möjliggör korsventilation under de regniga och fuktiga månaderna.Det svepande och vidsträckta vinklade taket, som är fodrat med trä, skyddar huset och ramar in en entré som är utkragad över djungeln. Taket möjliggör också korsventilation under de regniga och fuktiga månaderna på året.

Det svepande och expansiva vinklade taket, som är fodrat med trä, möjliggör korsventilation under de regniga och fuktiga månaderna.Inuti hemmet inkluderar de viktigaste sociala områdena en öppen planlösning med ett stort trätak som flyter över rummet.

Inuti detta moderna hem inkluderar de viktigaste sociala områdena en öppen planlösning med det stora trätaket som flyter över rummet.Skjutbara glasväggar förbinder de inre rummen med balkongen, medan taköverhänget skuggar olika områden hela dagen.

Skjutbara glasväggar förbinder de inre rummen med balkongen, medan taköverhänget skuggar olika områden hela dagen.

Poolen ligger också på huvudnivån i hemmet och sträcker sig bortom djungeln.

Ett modernt hus med pool med utsikt över djungeln.Ett modernt hus med pool med utsikt över djungeln.På andra sidan av poolen finns det stora sovrummet med en skjutbar glasdörr som vetter mot sitt eget utomhusutrymme.

Detta moderna sovrum har en skjutbar glasdörr som öppnas mot sitt eget utomhusutrymme.I ett av badrummen sitter en flytande fåfänga i trä under en horisontell spegel som har en varm glöd från den dolda belysningen bakom.

I det här moderna badrummet sitter en flytande fåfänga under en horisontell spegel som har en varm glöd från den dolda belysningen bakom.I ett annat badrum ligger duschen i ett semi-utomhusrum med växter och en träskärm.

I detta moderna badrum ligger duschen i ett semi-utomhusrum med växter och en träskärm.De andra sovrummen och badrummen ligger på den nedre nivån av hemmet som nås via en betongtrappa med matchande räcken och integrerad belysning.

En anpassad betongtrappa med integrerad belysning och räcken.Fotograf: Andres Garcia Lachner | Design: Studio Saxe | Design Director: Benjamin G. Saxe | Tillverkare: Jose Francisco Vásquez Navarro | Civilingenjör: Sotela Alfaro Ltda. | Elektromekanisk ingenjör: CIEMKälla


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *