Det här gröna taket hjälper det att smälta in i det omgivande landskapet


Arkitektföretag KRADS har designat ett fritidshus för ett par musiker på Island, som visar ett grönt tak som gör att huset kan smälta in i landskapet.

Ett modernt hem med en svart triangel och ett grönt tak.

Huset ligger noggrant på en tätt bevuxen kulle och är utformad med en betongfundament och tre förskjutna plan som följer rörelsen i det omgivande området.

Ett modernt hem med en svart triangel och ett grönt tak.Det gröna taket är täckt av lokalt gräs och mossa och är tillgängligt från huset, vilket skapar en unik plats att koppla av och njuta av utsikten över sjön.

Ett modernt hem med en svart triangel och ett grönt tak.Ett modernt hem med en svart triangel och ett grönt tak.Svartpaneler är installerade för att kontrastera det gröna taket och de omgivande träden.

Ett modernt hem klädd i svart trä.

Ett modernt hus med svarta träfasader och fönster.Skjutdörrar och glasfönster gör att den imponerande utsikten kan ses genom huset.

Skjutdörrar och glasfönster gör att den imponerande utsikten kan ses genom huset.

Inuti finns ett öppet kök och matplats. Båda har svarta accenter, men i matsalen finns även ett trätakstak och en svart öppen spis.

Inuti detta moderna hem finns ett öppet kök och matplats.  Båda har svarta accenter, men matsalen har också ett trätakstak och en svart öppen spis.Steg leder från matsalen ner till vardagsrummet som fylls med naturligt ljus från de stora fönstren.

Steg leder från matsalen ner till vardagsrummet som fylls med naturligt ljus från de stora fönstren.Trätrappor förbinder de olika nivåerna i hemmet, medan trälameller kompletterar de som finns i taket i matsalen.

Ett modernt hem med trägolv och trappor.Här tittar du närmare på ett av fönstren som perfekt ramar in landskapet som ett konstverk.

Ett bildfönster som ramar in sjön som ett konstverk.För att förstå semesterhusets utformning, här är avsnitten och planritningarna.

Delarna av ett modernt hem.Planritningen för ett modernt hem.Planritningen för ett modernt hem.
Planritningen för ett modernt hem.Foto: Marino Thorlacius | Arkitekt: KRADS | Ingenjör: Emil Por Guomundsson | Grundare: Smioandi ehf. / Gäst Prainsson | Snickeri och exteriördetaljer: Helgi Hrafn Jonsson, Jon Arni Porisson, Christian DanielsenKällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *