Denna svampinspirerade husdesign har panoramafönster med utsikt över den omgivande skogen


Arkitektföretag ZJJZ har nyligen avslutat “The Mushroom”, ett unikt hus omgivet av en tallskog i Jiangxi, Kina. Husets design inkluderar en konformad takkonstruktion som är klädd i bältros.

Denna moderna stuga har bältros klädda i ett koniskt tak och en granolitisk betongbas.

Att fylla tre bältros är en bas av granolitisk betong, som båda långsamt kommer att förändras i färger med fukt och tid, så att stugan kan smälta in något i den omgivande naturliga miljön.

Denna moderna stuga har bältros klädda i ett koniskt tak och en granolitisk betongbas.Stugan ligger ovanför skogsbotten och minimerar byggnadens påverkan på platsen och gör det möjligt att nå ingången via yttre trappor.

En modern stuga med trappor som leder till ytterdörren.Inuti finns ett sovrum som visar panoramafönster som är böjda till stugans form.

Inuti denna moderna stuga finns ett sovrum som är utformat för att dra nytta av panoramafönstret som är krökt i form av väggen.Inuti denna moderna stuga finns ett sovrum som är utformat för att dra nytta av panoramafönstret som är krökt i form av väggen. En liten trappa leder upp till ett vindområde för barn som ger en närmare titt på det rena vita koniska taket som är rundat överst.

En modern stuga med en smal trappa och inbyggda räcken.En modern stuga med ett koniskt tak.

Badrummet har ett inbyggt badkar med ett horisontellt fönster som är utformat för att säkerställa integritet från vandringslederna utanför, samtidigt som det ger utsikt över naturen.

I detta moderna badrum finns ett inbyggt badkar med ett horisontellt fönster som är utformat för att säkerställa integritet från vandringslederna utanför, samtidigt som det ger utsikt över naturen.Här är planritningarna och avsnittet som visar hyttens design.

Planritningen för en svampformad modern stuga.En svampformad modern stuga.Foto: Fangfang Tian, ​​ZJJZ | Arkitektfirma: ZJJZ – Arkitekter: Sean Shen, Xuanru Chen, Yuying Kate Tsai | Strukturell konsult: XIE Technologies | Entreprenör: Zhejiang Huzhou deyi Construction Co., Ltd.Källa


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *