Dagliga nyheter: Mode svarar på Atlanta Shooting, A Chanel Fund, Kate Youngs YouTube-debut och mer!


Läs den dagliga dosen av elegant inredning här …

Modeindustrin svarar på de senaste skjutningarna i Atlanta

Efter gårdagens massageinspelning i Atlanta talar modesamhället. Eftersom sex av de åtta offren är asiatiska är många oroade över att brottet motiverades av rasism – speciellt efter en nyligen ökad våld mot asiatiska amerikaner. “Det räcker nog”, skrev Prabal Gurung på Twitter tråd, ringer folk att checka in med sina AAPI-vänner. “Hur många fler attacker mot asiater måste ske innan fler tar detta på allvar?” tweets Allure EIC Michelle Lee. Ytterligare meddelanden om #StopAsianHate-kampanjen publicerades på Instagram av insiders som designern Phillip Lim, Bustles ställföreträdande moderedaktör Jessica Andrews och Harpers Bazaar digitala regissör Nikki Ogunnaike.

Prabal Gurungs Twitter-tråd

Chanel avslöjar planer för International Cultural Fund – och en helt ny väska också

Chanel har startat en kulturfond för att stödja kreativa pionjärer på konstmuseer. Det treåriga projektet bygger på Gabrielle Chanels stöd för konst, i syfte att ge större synlighet för innovativa artister över musik, performance, dans och bildkonst. Fonden, som lanserades idag, kommer att fokusera på både Chanel Next Prize och konstpartnerskap med museer som London National Portrait Gallery, Los Angeles ‘Underground Museum och Paris’ Centre Pompidou. Priset sprider 100 000 euro till 10 artister som nomineras och listas av en rådgivande kommitté. Mottagarna kommer också att vara en del av ett Chanel-nätverk när de vinner, vilket varumärket kommer att avslöja mer om senare i år. Nyheten kommer också dagen för märkets senaste kampanj, centrerad på den klassiska 11.12-väskan. Med titeln CHANEL Iconic, Inez och Vinoodh-shot-kampanjen har huskamrater Imaan Hammam, Anna Mouglalis, Rianne van Rompaey, Louise de Chevigny och Zoé Adjani som bär 1100-talet genom Paris gator. Mycket elegant, eller hur?

“CHNAEL Iconic” -kampanj (Chanel / Courtesy)

Stylisten Kate Young kommer till YouTube

Superstar-stylisten Kate Young har officiellt lanserat en YouTube-kanal! Stylisten, vars kundlista inkluderar Selena Gomez, Dakota Johnson och Margot Robbie, debuterade sin kanal Hello Fashion den här veckan. Youngs videor syftar till att dela hennes expertis och bakom kulisserna kunskap om hennes branschstil: från beslutsprocessen att välja en outfit till det inre arbetet i en designerstudio. Du kan titta på hennes första video – där hon tar tittarna genom stylingprocessen för Selena Gomez “Revelación” -album – på Hej mode nu och kolla in hennes introduktion till kanalen nedan.

Mike Amiri lanserar Amiri Award

Rock n ‘roll-designern Mike Amiri har just tillkännagett Amiri Award för amerikanska modedesigners. Per Amiris firande Instagram-inlägg, vinnaren tjänar ett $ 100.000-pris och ett årslångt mentorskap med honom. Vinnaren av Amiri-priset kommer att väljas av en panel av extrabedömande domare som Only the Brave president Renzo Rosso, stylist Karla Welch, och Y / Project och Diesel creative director Glenn Martens. Ansökningar är för närvarande öppna fram till 18 april för dem som har ett företag mellan ett och tre år gammalt. Du kan registrera dig för Amiri-priset på det hemsida nu.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av MIKE AMIRI (@mikeamiri)

Indya Moore täcker V

Indya Moore täcker en speciell ny upplaga av V129, ett samarbete med Tommy Hilfiger. Väskestjärnan sköts av Adrienne Raquel och stylas av Anna Trevelya. “Tommys intresse för att arbeta med mig var väldigt vackert och underbart för mig”, säger Moore. “Jag uppskattar det verkligen. Jag uppskattar det alltid när varumärken ser mig, ser vad jag handlar om och jag försöker aldrig dölja mina socio-politiska gränser eller standarder, för de är mycket viktiga. [in creating] större säkerhet för människor som jag. “Moore noterade också på Instagram att igår var den sista dagen för hela rollen som Pose skjuter tillsammans. Sista säsongen slutar senare i år.

Indya Moore

Indya Moore

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss vidare Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad om de senaste modenyheterna och saftiga skvaller från branschen.

AmiriChanelKate YoungStop asiatisk hatt
KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *