Carl Hansen & Son: FK63 Bookcase System + RF1903 Sideways SofaDet är alltid spännande när Carl Hansen & Søn lanserar nya kollektioner, med det senaste FK63 Bookcase System och RF1903 Sideways Sofa. Funktionalitet, flexibilitet, väsentlighet och hållbarhet är de ledande krafterna bakom dessa nya möbeldesigner.

De danska formgivarna Preben Fabricius och Jørgen Kastholm är visionärer bakom designen av det flexibla, tidlösa FK63 Bookcase System. Bestående av fyrkantiga moduler i två djup kan bokhyllan hängas på väggen eller sitta på golvet. Hyllorna kan också roteras för att vara orienterade antingen höga eller breda. Kombinera de olika modulstyckena – hyllor, lådor och dörrar – för att skapa en personlig bokhylla som är enhetlig och rutnätliknande, eller en mer abstrakt version i fri form. Den minimala designen firar hantverkstraditionerna genom att lyfta fram vackra mortise-fogar, ett centralt element i designen. FK63 Bookcase System är tillverkat i massiv ek, med undantag för lådorna som är ask, vid Carl Hansen & Søn fabrik i Danmark. Det tar timmar av snickeriarbeten, slipning av insatsfogar och exakt installation av dörrarna innan den är klar att transporteras.

hyllor i inredningsrum

Thomas Kastholm, son till Jørgen Kastholm, säger: ”Vi hade bokhylla i mitt barndomshem och jag älskade ljudet som dörrarna gjorde när mina föräldrar öppnade dem. De diskret monterade kullåsen ger ett mjukt klickljud som jag älskade – effekten var densamma som ljudet av en dörr som stängdes på en lyxbil. Det eleganta och flexibla FK63-bokhyllsystemet erbjuder otaliga möjligheter att skapa den perfekta bokhyllan för hem, kontor, hotell och andra offentliga utrymmen.

hyllor i inredningsrum

hyllor i inredningsrum

hyllor i inredningsrum

hylldetaljer

hylldetaljer

hylldetaljer

hylldetaljer

två soffor

RF1903 Sideways Sofa kombinerar klassiska material med en asymmetrisk form för att tjäna ett tydligt syfte: “Kommunikation utmanas av surfplattor och andra digitala enheter, så jag ville skapa en soffa där det känns mer naturligt för människor att prata med varandra”, förklarar designer, Rikke Frost. Många soffor kräver att du sitter rakt och vrider huvudet åt sidan istället för att vända mot varandra. Jag ville skapa en soffa där du sitter i sidled, eftersom detta uppmuntrar till en mer naturlig konversation. ”

soffa

Soffan har en ångböjd rygg och organiskt formad dämpning som bildar två säten. Det låga ryggstödet är tillverkat av massivt trä och vävt pappersladd för ett estetiskt utseende, medan sitsen och ryggen är stoppade för att skapa en mycket bekväm möbel. Roligt faktum: Det tog Rikke Frost bara tre veckor att designa soffans prototyp som en del av Danmarks Radios TV-program ‘Danmarks nästa klassiker’, där soffan tog första platsen i sin kategori!

overheadbild av soffan

soffa detalj

soffa

på baksidan av soffan

soffa

soffa

på baksidan av soffan

>>> För att köpa utvalda Carl Hansen- och Søn-bitar, gå till Design Milk Shop här! <KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *