2021: s färgpalett återspeglar vårt behov av komfort och lugnMånga av landets största färgföretag har redan presenterat årets färgval för 2021, och baserat på deras val är det uppenbart att de kalla och fristående nyanser de senaste åren är på väg ut. Efter ett år av social distansering är människor redo för nyanser som inbjuder och tröstar.

Enligt Fixr’s Måling och färgtrenderundersökning av 68 av landets bästa inredningsarkitekter och influenser tror 81 procent att karantän och hemma har starkt påverkat husägarnas färgval och att dessa val i allmänhet blir varmare. Mer än hälften av designexperterna sa att jordnära och varma neutrala toner ersätter grå som de mest populära kundernas önskemål. Och 54 procent av gruppen ser också kunder som ber om poppar med djärva nyanser för att följa med de neutrala och visar vår kollektiva önskan om både lugnande och fräscha rum.

Sherwin Williams år 2021-färg är Urban Bronze

Sherwin Williams är till exempel årets 2021-färg Urban brons, en “jordningsskugga” av gråbrun. “Hemmet är nu den ultimata fristaden från världen, och färger är ett enkelt och effektivt sätt att skapa en personlig tillflykt”, säger Sue Wadden, företagets chef för färgmarknadsföring, och tillägger att ″ Stadsbrons uppmuntrar dig att skapa en fristad för mindfulness, reflektion och förnyelse. ”

Valde Benjamin Moore

Benjamin Moore valde en nyans som också var lugnande: Egeiska kricka. Det är “en spännande blågrön som skapar naturlig harmoni och inbjuder oss att ta en stund att reflektera och återställa”, enligt Hannah Yeo, företagets marknads- och utvecklingschef. Benjamin Moore valde också 11 andra färger för att bilda paletterna för 2021 färgtrender, huvudsakligen bestående av en blandning av krämvit och jordbrun, tillsammans med en solnedgång av apelsiner och gula.

PPG valde årets tre färger för 2021:

PPG valde en helhet färgpalett istället för en enda krom 2021 och bestämmer sig slutligen för den havregrynskuggade “Transcend”, den persimmonfärgade “Big Cypress” och den fräscha “Misty Aqua”. PPG-designexperterna valde dessa kompletterande färger specifikt “för att ge varmt ljus och en känsla av lugn till ett rum.”

Rustoleum valde denna kryddiga pepparskugga som årets färg 2021.

Sprayfärgföretaget Rustoleum valde en kryddig röd nyans som kallades “Satin Paprika” som nyans och använde den som bas för tre nya varma palettförslag. “Vi har lyssnat på hantverkare och hementusiaster som vill ha färgkombinationer som väcker känslor av välbefinnande”, säger Grace Khoury, varumärkeschef på Rust-Oleum. “Vi lever i osäkra tider, och vi behöver alla lite lugn. Dessa kollektioner är utformade för att framkalla en känsla av beslutad tillfredsställelse. ”

Minwax

Minwax, ett märke av träfläck, kom också in i åtgärden genom att kalla årets allra första färg: “Vintage Blue”. “Vintage Blue förbinder oss med naturens helande kraft och en tröstande nostalgisk atmosfär”, säger Sue Kim, företagets Color Marketing Manager. “Som ett ögonblick av frisk luft, får Vintage Blue oss igång med en förnyad tänkesätt.”

Pantone valde två års färger för 2021: Ultimate Grey och

Och naturligtvis valde Pantone två års färger för 2021: Ultimate Grey och Illuminating. “Valet av två oberoende färger framhäver hur olika element samlas för att uttrycka ett budskap om styrka och hoppfullhet som är både bestående och upplyftande, och förmedlar idén att det inte handlar om en färg eller en person, det handlar om mer än en, säger Leatrice. Eiseman, VD för Pantone Color Institute. “Föreningen av en bestående Ultimate Grey med den levande gula Illuminating uttrycker ett budskap om positivitet bakom mod.” Kombinationen av ljusgult och grått skapar en pulserande energi, en vision för ljusare dagar framåt. Och okej, kanske är grå inte död än.

Enligt färgtillverkaren Benjamin Moore är dessa färger på väg upp 2021.

Förutsägelserna är avgörande: 2021-färger driver bort den isolering och sorg som COVID-19-pandemin ger med varma neutraler och uppfriskande, uppfriskande nyanser.KällaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *