1,6 miljoner dollar magnetisk levitationssäng


För inte så länge sedan hade det låtit som futuristisk science fiction, men här är det – världens dyraste lyxsäng som inte hängs utan istället är bunden till marken så att den inte bara driver upp och bort.

Flytande säng konceptdesignSju års studier gick in i utvecklingsprocessen för det permanenta, icke-förnedrande magnetiska stödsystemet för denna sjufiguriga sovplattform. Sängramen är i sig en enkel rätlinjig plåt, svartmålad, som verkar flyta på osynliga ben. Som det gamla argumentet säger: Om du ska spendera en tredjedel av ditt liv på något, kan du lika gärna göra det till något trevligt. Eftersom den tål mer än femtonhundra pund, kommer vikt inte att vara ett problem för de flesta. För att vara rättvis är det värt att ifrågasätta det verkliga värdet av en så dyr lösning. Hur skiljer sig denna flytande magnetbädd så fundamentalt från en vanlig säng – eller en hängande, vatten eller annan speciell säng? Och vad är det med den upplevelsen som gör designen värt lika mycket som en herrgård? Kanske är det bara en annan leksak för de rika, åtminstone åtminstone, men vem vet … när tekniken utvecklas kan det också vara en tonårstunnel om tio år. Vad militären gjorde för att fly, kan arkitekten Janjaap Ruijssenaars bara göra för sömnindustrin (eller hela möbeln). Kanske.

Dyr futuristisk säng”Den flytande sängen designades som en pekare till tyngdkraften. En allestädes närvarande kraft som dikterar våra liv här på jorden. Detta gjordes genom att göra undantaget, en flytande säng som verkar falla upp istället för ner. “” Viktigt i den långa testprocessen, konstruktionen och designen var att skapa en möbel som visuellt inte dikteras av gravitationen. Fyra tunna kablar bundna till golvet kommunicerar hängande upp och ner. Den omedelbara omgivningen och skräddarsydda omslag bildar integrerad del av produkten. Den kan användas som en soffa eller bara ett konstverk. ”



Källa



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *